<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Att tänka långsiktigt och verklighetsförankrat. Att fatta beslut för KLS bästa. Som nytillträdd vikarierande inköpschef och Business Partner, tidigare planerare hos KLS, vet Fredrik Hammar att fokus måste ligga både på här och nu samt för framtiden i en bransch som både är föränderlig och utmanande.

  Tidigare har Fredrik arbetat som hamnarbetare under flera år och även som sales coordinator. Till KLS kom han för drygt tre år sedan i rollen som produktionsplanerare och kände snabbt att mat och livsmedel är spännande att jobba med - och att det finns många olika intressanta roller inom bolaget. Själv tackade han ja på föräldravikariatet som inköpschef för möjligheten att bredda sin kunskap och förståelse.

  – Branschen är väldigt rolig och fartfylld, vår verklighet är föränderlig och mat som trendar idag kan vara impopulära imorgon, även om klassiker består. I min tidigare roll inom produktionsplanering handlade det väldigt mycket om att utvärdera på daglig basis. Jag känner verkligen att jag vill fortsätta jobba med mat, säger Fredrik. 

  Branschens utmaningar är många och består av många olika faktorer tycker Fredrik och nämner just acceptansen för att svenskt kött av hög kvalitet måste få kosta.

  – Jag har varit ute på alla våra anläggningar och det är tydligt att vår produktion är komplex. Det är svårt att lyckas med sitt jobb vid datorn och sitta och räkna fram olika saker utan att veta hur verkligheten ser ut, säger Fredrik som ser en stor fördel med KLS närhet till såväl leverantörer, anläggningar och andra samarbetspartners.

  Bra avtal rymmer rätt pris och villkor - men även samarbetsvilja och service 

  Han konstaterar att som inköpschef är besluten han tar större och de innebär dessutom ofta långsiktiga konsekvenser. I stället för fokus på det dagliga, är det fokus på vad som är bäst på sikt för KLS. Något som kräver tät kontakt med alla leverantörer till KLS. 

  – Det har varit en intensiv första tid med mycket att lära. Tyvärr är det i dagsläget tufft på många olika håll och att förhandla priser och kostnadsbesparingar är en stor del av arbetet. I dagsläget är det viktigt att bromsa de ökande leverantörspriserna.

  På frågan vad som kännetecknar ett bra avtal är svaret tydligt:  

  – Rätt pris och villkor, det är såklart grundläggande i ett bra avtal. Men utöver det är det bra om det finns en uttalad ambition och vilja att samarbeta kring optimeringar och att båda parter är inställda på förändringar. Många av KLS leverantörer har otroligt god förståelse för vår verksamhet och vill till exempel alltid hjälpa till även när vi med kort varsel kommer på nya produkter och kryddsättningar. Även om det är en ständig förhandling om prisnivåer åt alla håll så är KLS leverantörer på så sätt guld värda.

  KLS letar alltid efter fler passionerade medarbetare till våra anläggningar och kontor. Är du nyfiken på vilka tjänster vi har lediga just nu? Kolla in den här sidan!

  Lediga tjänster - KLS

  Branschen är väldigt rolig och fartfylld, vår verklighet är föränderlig och mat som trendar idag kan vara impopulära imorgon