<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Slaktanmälan utgör grunden för all planering av slakt och transporter. Därför är det viktigt att slaktanmälan görs så exakt som möjligt. Antalet levererade djur ska alltid stämma med antalet anmälda. Det är viktigt att alltid anmäla eventuella korrigeringar av sin anmälan, eftersom KLS annars har svårt att planera. Observera att djur inte får transporteras 28 dagar före kalvning eller 21 dagar efter kalvning.

Internet: Du kan anmäla via internet, det gör du här.

Tel: 020 - 76 80 80                                                    

OBS! Anmälan av nöt och frågor om anmälan hänvisas till respektive inköpare.

Blanketter

Telefonanmälan

Anmälan via telefon, 020-76 80 80, kan för nöt och lamm göras närsomhelst på dygnet. Telefonen är bemannad mellan kl. 07.30 - 15.30 på vardagar, men det går även att anmäla via telefonsvarare.

Slaktanmälan för gris

Grisar anmäls senast tisdag veckan före slakt. Anmälan sker via internet eller via mejl.

Slaktanmälan för nötleverantörer

OBS! Anmälan av nöt och frågor om anmälan hänvisas till respektive inköpare.

Slaktanmälan för lammleverantörer

  • Anmälan via leverantörsportalen.

  • Anmälan via telefon: 020-76 80 80.

  • Det går också bra att kontakta din inköpare direkt.

Akutanmälan gäller endast nöt

Nöt som av någon anledning behöver hämtas skyndsamt ska anmälas till slaktanmälan, därefter kommer hämtning att ske så snart som möjligt. Vi tar inte emot djur för nödslakt och djuret måste alltid uppfylla kraven för att transporteras.

Kravregler

Här kan du ladda ner kravreglerna.

Inloggning

KLS kan erbjuda sina leverantörer preliminära slaktdata senast 18.00 dagen efter att djuren slaktats. För att komma åt inloggningstjänsten kontakta Anna Nesta på e-post annne@kls.se alternativt Stefan Mattsson på smat@kls.se.

Kadaverhämtning

Svensk Lantbrukstjänst hämtar kadaver över hela landet. På deras hemsida hittar du kontaktinformation.