<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Det finns många goda skäl till att välja svenskt kött och svenska charkuterier framför importerat. Med märkningen Kött från Sverige, som är en utav tre märkningar från Svenskmärkning, blir det tydligare och lättare för konsumenten att hitta produkter med svenskt ursprung i butikshyllan.

  Fem anledningar till att köpa kött med märkningen Kött från Sverige:

  1. Du kan vara säker på att det är svenskt kött från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att produkten är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

  2. Våra svenska lantbrukare arbetar förebyggande för djurskydd, smittskydd och god djurhälsa och vi har en av världens strängaste djurskyddslagstiftning som innebär att djuren får behålla sitt naturliga beteende.

  3. I Sverige har vi friska djur och friska djur behöver inte antibiotika – Sverige har EU:s lägsta användning av antibiotika i djurhållningen.

  4. Svenskt kött har lägre klimatpåverkan. Utsläppen från svenskt nötkött är 25% lägre än medelproduktionen i EU och utsläppen i EU är cirka 60% lägre än den globala medelproduktionen.

  5. Det svenska jordbruket och livsmedelsindustri finns över hela vårt avlånga land och jordbruket sysselsätter cirka 177 000 personer medan livsmedelsindustrin är Sveriges tredje största industrigren. När du köper svenskt kött och svenska charkuterier är du med och bidrar till den svenska livsmedelsproduktionen och du säkrar arbetstillfällen i Sverige.

  Det är svårare att hålla koll på ursprunget på kött och råvaror när du äter på restaurang. Fråga därför alltid var råvarorna kommer ifrån, oavsett om du är på restaurang eller i gatuköket. Om du frågar om köttets ursprung när du äter ute så stimulerar du efterfrågan, vilket är bra med tanke på att endast 20 procent av köttets ursprung på svenska restauranger är svenskt (LRF).

  Över 80% väljer svensk mat när de handlar för att gynna svenska bönder. Och vårt uppdrag är att se till att det alltid ska finnas bra mat från svenska gårdar. För att det ska bli lönsamt för våra svenska lantbrukare krävs det också att de svenska konsumenterna väljer att handla svenskt. Genom att märka våra produkter med Kött Från Sverige gör vi det tydligare och lättare för konsumenten att hitta svenskt i hyllan. För oss på KLS är Från Sverige inte bara en märkning, det är en garanti som kunden kan känna trygghet i.

  Laga kött i bit
  I samband med Från Sverige-veckorna startar Dalsjöfors kampanj Panna, plåt och form, en kampanj med syfte att få fler att våga laga kött på bit, enkelt i ugn till både vardag och fest. Kampanjen inspirerar till höstmiddagar med kött från Sverige. Läs mer och ta del av kampanjen här! 

  Från Sverige-märkningen
  Kött från Sverige är en del av Svenskmärkningen. Syftet med en tydlig ursprungsmärkning är att göra det enkelt för konsumenten att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter och på så vis bidrar till produktion, tillväxt och marknadsutveckling. Företaget bakom en produkt med ursprungsmärkningen Från Sverige är certifierade enligt ett kvalitetssystem. För att kontrollera att företagen lever upp till kriterierna görs kontroller av fristående certifieringsorgan. Detta är en garanti för att konsumenten ska kunna ha förtroende och lita på märkningen. Läs mer på Från Sveriges hemsida. 

  För oss på KLS är Från Sverige inte bara en märkning, det är en garanti som kunden kan känna trygghet i.