<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

   – Sommaren efter studenten blev jag kvar på KLS och fick snabbt ta mer ansvar än vad jag gjort som sommarjobbare, och efter ett halvår blev jag tillsvidareanställd. Två år senare fick jag en förfrågan om att ta ett föräldravikariat som förstaman i förädlingen.

  Som förstaman hade Maja Ramwall ansvar för personalen, att planera arbetsdagen och att göra beställningar för sin produktionslinje.  

  – Jag blev helt chockad när jag fick frågan, men kände att det är klart jag ska göra det!

  Ett yrke som går i släkten

  Innerst inne hade Maja ändå en annan dröm. En dröm som hon tänkte låg längre fram i livet.

  – Min pappa är säljare, precis som min farfar var, och jag har alltid tänkt att det skulle passa mig. Så när jag såg att KLS sökte en säljare till Blekingedistriktet fick jag bråttom att skicka in min ansökan. Det var nämligen dagen innan sista ansökningsdagen! Det kändes kul att det var inom KLS men jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle få det.

  Men Mikael Wickgren, försäljningschef, såg precis de egenskaper han söker i en säljare.

  – När vi träffade Maja gav hon en helt annan bild än vad vi hade föreställt oss av en 22-årig tjej utan säljerfarenhet. Hon var framåtlutad, intresserad och spred positiv energi i rummet. För Maja fanns inga hinder, bara möjligheter. Att hon dessutom var förstaman visar på verklig drivkraft.

  Mycket erfarenhet att lära av

  Det hade varit lätt att ta in en rutinerad säljare som kan jobbet från första dagen, sådana fanns det gott om bland de sökande.

  – Vi beslöt oss för att anställa Maja och lära upp henne från grunden i stället. Drivkraft, mod och en positiv attityd är svårt att lära ut. Vi har väldigt mycket rutin i vår säljkår och med en snittålder på 47 år är vi många som kan lära henne säljyrket.

  Hur tycker Maja att jobbet är nu när hon har hunnit bli lite varm i kläderna?

  – Det är jättekul! Det bästa är att jag får ta så mycket ansvar. Allt ligger hos mig, det är jag som måste få saker gjorda och det gillar jag. Sen är det så klart svårt att vara nybörjare men då har jag många kollegor som det bara är att ringa och be om råd. Det känns skönt! Det jag uppskattar med KLS är att om man är driven och gillar att jobba så är det många som ser det och man ges möjlighet att växa.

  KLS säljkår består av butikssäljare och innesäljare som säljer våra kött- och charkprodukter till livsmedelsbutiker över hela Sverige. Maja arbetar framför allt med att sälja vårt varumärke Charkuterifabriken till Ica-butiker.

  – Jag besöker alla butiker i mitt distrikt, träffar inköpare och presenterar vårt sortiment. Jobbet handlar mycket om att skapa kundkontakter, bygga relationer och skapa förtroende, och det passar mig perfekt!

  Det jag uppskattar med KLS är att om man är driven och gillar att jobba så är det många som ser det och man ges möjlighet att växa.