<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Patriks karriär inom branschen började tidigt. Redan i tidiga tonåren, direkt efter högstadiet, började han jobba och blev snabbt en av de yngsta slaktarna på en anläggning i Kävlinge för att sen gå vidare till Hörby. 

  – Det som började som ett sommarjobb blev min karriär. Jag gick som lärling för att jobba med boskapsslakt och lammslakt och det är verkligen övning, övning och övning som gäller, berättar Patrik som tidigt blev intresserad av branschen i stort och såg möjligheterna att prova på olika arbetsuppgifter.

  – Jag är rätt engagerad och när jag som slaktare fick möjlighet att bli slaktchef tackade jag ja. Jag tycker om att jobba med förbättringar för att det ska vara ordning och reda och inte minst säkert. Det var nog mitt helhetstänk som KLS såg och som gav mig möjligheten att få mer ansvar. 

  En bransch där erfarenhet och engagemang räknas 

  Patrik tror att just hans breda branscherfarenhet och att han jobbat med många olika delar ger honom en bra grund i rollen som platschef. 

  – Det är en styrka att förstå att allt hänger ihop och att vi alla behövs för att få till en bra produktion. Egentligen har jag aldrig haft en tanke på att bli just platschef och jag har alltid velat göra ett så bra jobb som möjligt oavsett vilken roll jag har. Det gällde även när jag jobbade som dagstädare här på slutet av 80-talet. 

  Patrik ser att branschen verkligen har förändrats sen han började jobba som sextonåring. 

  – Effektiviteten har ökat genom bättre tekniska lösningar och lyftanordningar och höj och sänkbara arbetsredskap. Den fysiska arbetsmiljön har blivit bättre även om det alltid kommer vara ett fysiskt jobb att vara slaktare, styckare och packare med en del tunga moment.

  Den nya rollen som platschef innebär en hel del administration och kräver en större inblick i ekonomin för att kunna ta rätt beslut och satsa på rätt investeringar.

  – Jag vill fortsatt ha en varierad arbetsdag och kommer alltid värna om spontana möten och samtal med de som jobbar i produktionen.

  KLS letar alltid efter fler passionerade medarbetare till våra anläggningar och kontor. Är du nyfiken på vilka tjänster vi söker just nu? Kolla in den här sidan!

  Lediga tjänster - KLS

  Det som började som ett sommarjobb blev min karriär.