<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Svensk sommar rymmer ofta en salig blandning av regnstormar och mörka moln och sol och vindstilla dagar. Enligt SMHI:s meteorologiska definition råder svensk sommar då en dygnsmedeltemperatur på minst + 10 grader Celsius uppstått. Oavsett väderlek, låt sommaren bli en smakupplevelse där du väljer, varierar och upptäcker nya smakupplevelser.   

  Fritt fram för sommarens smaker

  Att satsa på svenskt kött på grillen är en självklarhet! En av Dalsjöfors storsäljare just sommartid Skinkmignon Original som är en säker succé på grillen. Det möra, saftiga köttet med en förmarinad i klassiska smaker är en perfekt grund att kombinera med dina egna favoritsmaker. Finhackat svenskt äpple, nyskördad gurka, riven vitlök, grovklippt dill och gräslök, en skvätt balsamvinäger, färska örter tillsammans med ett par nypor flingsalt…

  Även den enklaste yoghurtsåsen går att variera med de smaker som den svenska sommaren rymmer. Gillar du grillsäsongen? Under hela sommaren pågår Dalsjöfors tävling ”Grill, glöd och goda smaker”

  Midsommar med många? Gör det enkelt och gör gott!  

  Midsommar kretsar ofta kring utomhusmat och familj, släktingar och vänner. Känns det övermäktigt att laga mat till många? Samlas kring grillen och gör matlagningen till en gemensam aktivitet som en del av firandet. En god tanke att ta med sig just kring midsommar då det svenska sommarlandskapet kanske är som allra vackrast är att alltid grilla svenskt kött. Då hjälper du våra lantbrukare att fortsätta sitt viktiga arbete att säkra Sveriges matförsörjning och att betande djur fortsätter att bidra till öppna landskap med biologiskt mångfald där artrikedom frodas. 

  Grilla svenskt - grilla klimatsmart. Därför ska du välja svenskt kött! 

  Det finns sex starka anledningar, vilka hittar du på svensktkott.se, och här kan du dessutom läsa mer om varför grilla svenskt är detsamma som att grilla klimatsmart!