<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Tisdagen den 11 oktober började på Bosjökloster, i hjärtat av Skåne, ett stenkast från Ringsjön. Här togs lantbrukarna emot av KLS och bjöds på dryck och tilltugg, vår fantastiska ölkorv från anläggningen i Halmstad samt lokal äppelmust. På plats från KLS var ett tiotal inköpare som svarade på frågor och höll i dialogen tillsammans med våra leverantörer.

  Innan den stora buffén av utsökta skånska råvaror, höll Viktor en uppskattad presentation av sig själv och KLS. Hela branschen står inför stora utmaningar men budskapet att vi står väl förberedda gick tydligt fram. KLS har investerat långsiktigt för ökad effektivitet och förädling. Och även om vi alla i värdekedjan står inför utmaningar kring kostnader, så bet sig Viktors ord kring konsumenter fast hos många lantbrukare.

   - Även om pris har klättrat som en avgörande faktor för konsumenten är fortfarande svenska konsumenters främsta köpfaktor kring kött att det är svenskt.

  Bengt Persson vid Ripa lantbruk tycker just det är betryggande att höra;

   - Det känns väldigt positivt att vi har ett sådant starkt förtroende från svenska konsumenter! För att vi ska kunna klara oss igenom denna period är det helt avgörande att pengarna kan fördelas i alla led, från lantbrukarna, via slakteriet och till butikerna.

  Hans Ramel vid Övedskloster var en annan av alla våra leverantörer som var på plats, även han delade bilden att känslan var positiv;

  - Vi har såklart alla våra egna utmaningar men i det stora hela tycker jag att det känns ljust för svenskt kött. Mat kommer alltid att vara ett basalt behov och svensk produktion ligger i framkant både kring miljö och djurvälfärd samt även när det kommer till kvalitet. Svenskt kött är fantastiskt, säger Hans.

  Vi kan sammanfatta en väldigt lyckad leverantörsträff där vi återigen fick samlas och stärka våra gemensamma insatser för svenskt kött! Nu väntar ytterligare ett tiotal träffar runt om i Sverige där vi fortsätter att fira de svenska råvarorna och mathantverket, tillsammans med våra duktiga lantbrukare och leverantörer.

  KLS fortsätter sin leverantörsträffar på dessa platser och datum!

  18 oktober, Björketorps gård, Blekinge, 13:00 - 16:00.
  8 november, Lundsbrunn, Skaraborg, 13:00 - 16:00.
  15 november, Halmstad, Texas Longhorn, 13:00 - 16:00.
  22 november, Karlstad, Texas Longhorn, 13:00 - 16:00.
  24 november, Kalmar, Guldfågel arena, 13:00 - 16:00.
  30 november, Jönköping, Texas Longhorn, 13:00 - 16:00.
  1 december, Växjö, Texas Longhorn, 11:30 - 14:30.
  1 december, Växjö, Texas Longhorn, 15:00 - 18:00.
  1 februari, Linköping, Texas Longhorn, 13:00 - 16:00.
  2 februari, Eskilstuna, Texas Longhorn, 13:00 - 16:00.