<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Att jobba som planerare kräver ett tänk som omfattar både långsiktig planering och förmågan att snabbt planera om, prioritera och anpassa produktionen efter rådande förutsättningar. Något som Fredrik lärt sig under utbildningen Logistic Service Management vid Lunds Universitet. 

  – Som planerare är man lite spindeln i nätet och vi tittar på allt från prognoser från tillförsel av djur, till hur produktionstakten kommer att se ut under olika perioder. Med hjälp av olika planeringsverktyg och metoder kan vi till exempel räkna ut hur mycket oxfilé och färs vi kan få fram, säger Fredrik och berättar om hur planeringen går hand i hand med säsonger, efterfrågan och butikskedjornas kampanjer. 

  – Det som kan ställa till det är när kampanjer ställs in. Kortsiktiga avhopp är kluriga och kräver att produktionen ställer om med kort varsel. Styckningsdetaljer går ganska snabbt att planera om och KLS har god beredskap och erfarenhet som gör att vi löser det mesta. 

  Fredrik trivs i rollen som planerare och hos KLS där han ser att kundperspektiv och kvalitet är i fokus.

  – Jag jobbar mitt emellan produktion och försäljning, och har tät kontakt med inköpare, säljare och produktionschefer. 

  Konsten att leverera 140 ton svensk karre på kort tid 

  Största tillfredsställelsen är när KLS inte bara möter, utan också överträffar kundernas förväntan. 

  – Det är mycket som ska klaffa, säger Fredrik och berättar om när planeringsteamet senast spände bågen och levererade en rekordmängd på kort tid. 

  – Vi lyckades leverera ut 140 ton karré utan att missa ett enda kilo, dessutom gjorde vi det på så kort tid som en och en halv vecka. Vi räknade på det och hoppades att det skulle gå ihop. Det krävdes en stark insats överallt för att klara utmaningen, inte minst inom produktion och logistik som fick göra ett jättejobb. 

  – Att jobba för KLS är verkligen inte att jobba med vilka produkter som helst. Jag tycker om att jobba med något jag kan relatera till och som är viktigt för samhället. Matbranschen är intressant och viktig och jag har fått inblick både i de tekniska och i hantverket som krävs för att skapa produkter av hög kvalitet. 

  KLS letar alltid efter fler passionerade medarbetare till våra anläggningar och kontor. Är du nyfiken på vilka tjänster vi har lediga just nu? Kolla in den här sidan!

  Lediga tjänster - KLS

   

  Att jobba för KLS är verkligen inte att jobba med vilka produkter som helst. Jag tycker om att jobba med något jag kan relatera till och som är viktigt för samhället. Matbranschen är intressant och viktig och jag har fått inblick både i de tekniska och i hantverket som krävs för att skapa produkter av hög kvalitet.