<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

    – Min allra första uppgift var att hänga korv och sen dess har jag varit överallt i hela anläggningen, konstaterar Chien.

    Chien Pham kom till Sverige från Vietnam som tonåring och gick snabbt från tillfällig anställning till fast jobb hos KLS.


    – Jag tror att det berodde på att jag jobbade hårt, visade mitt intresse för branschen och att jag tog stort ansvar. Min dåvarande chef såg mig ganska snabbt som en nyckelperson, säger Chien Pham och berättar hur han redan som tjugotvååring fick frågan om han ville ta över ansvaret för produktionen. 

    – Det var både svårt och spännande! Produktionen har dagliga körningar och jag fick ta ansvar för att fördela arbete, se till att allt blev gjort och även att följa upp. Det innebar ett nära samarbete med kvalitetsavdelningen och att planera framåt.

    Fokus på drivna medarbetare och ständiga förbättringar

    Chien Pham föreslog och genomförde en hel del förbättringar inom produktionen, något som ledde till att han snart tillfrågades att göra samma förbättringsresa med gänget som jobbade inom packavdelningen. 

    – Det var en stor skillnad att gå från produktion till pack men jag gillar utmaningar. Min drivkraft har hela tiden varit att både att bygga upp arbetsgänget och att förbättra arbetsmomenten, berättar Chien.

    Idag, i rollen som platschef, håller Chien fast vid att hela tiden leta efter förbättringar och att fokusera på det som är avgörande för en bra anläggning: att medarbetarna trivs och ställer upp för varandra. 

    – Viktigast för mig är att personalen kommer hit och vill göra det lilla extra! Helst ska de känna: nu kör vi på tillsammans! Jag vill och vet att alla växlar upp när vi har mycket att göra och att medarbetarna kan hantera skillnaderna i tempo, säger Chien och berättar att han gärna lyssna på idéer och förslag. 

    – Jag pratar ganska mycket med personalen och försöker se vad var och en har för egna förmågor. Vilka har drivet i sig? Vad kan vi göra för att de ska bli bättre? De som jobbar med allt dagligen har ofta bra förslag som kan göra oss mer effektiva eller leda till mindre belastning. Jag vill gärna få förslag och prova sätt att jobba smartare, säger Chien som också menar att det är viktigt att visa uppskattning. 

    En tekniknörd som gärna hjälper till

    Trots rollen som platschef med ett stort ansvar för personalfrågor, orderflöde, produktionsplanering, kundkontakter och annat som tar tid är Chien gärna ute i anläggningen - inte minst när nya maskiner ska installeras. 
    – Jag gillar teknik och vill lära mig allt när vi installerar en ny maskin. Då är jag där på golvet och testar. Oavsett vilken roll jag har, är jag en människa som vill vara med och förstå hela flödet. Jag går fortfarande ner i produktionen och är med vid ändringar och provkörningar.

    Inom KLS finns många olika yrkesroller och sätt att utvecklas för den som vill, och det finns absolut möjligheter att gå vidare, menar Chien. 

    – KLS har gett mig flera möjligheter att utvecklas, lära mig nya saker och ta på mig olika ansvarstunga roller. Idag har jag duktiga arbetsledare under mig och ger gärna chansen till unga. Åldern i sig är inte en begränsning men det är klart att man mognar och får mer erfarenhet med tid. 

     KLS letar alltid efter fler passionerade medarbetare till våra anläggningar och kontor. Är du nyfiken på vilka tjänster vi har lediga just nu? Kolla in den här sidan!

    Lediga tjänster - KLS