<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-5ZN5LWL height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

   - Vi är oerhört hoppfulla och ser med tillförsikt på hur vi kan utveckla detta, det finns ett stort behov av styckare för framtiden. Initiativet till detta kommer från vuxenutbildningarna och vi är väldigt nöjda med upplägget och dialogen mellan utbildare och oss, säger Marcus Andersson, HR-Chef på KLS.

  I veckan var KLS första lärlingar äntligen på plats, både i Hörby och i Ugglarp. Lärlingsutbildningen kommer att ske fyra dagar i veckan hos oss och en dag i veckan tillsammans med lärare i digital-lärorumsmiljö med material som är framtaget av branschorganisationen Kött och Charkföretagen.

  Magnus Nolander, styckningschef i Hörby berättar varför det är angeläget för KLS att ta sitt ansvar och utbilda lärlingar;

   - Vi behöver säkerställa vår framtid med föryngring, vi behöver verkligen utbildade styckare och med detta upplägg så är vår förhoppning att vi får motiverade lärlingar, det vill säga lärlingar som är här för att de har motivationen att faktiskt lära sig det som krävs för att bli en framgångsrik styckare.

   - Jag förväntar mig att de ska göra sitt bästa, det är en kort utbildning bara på 20 veckor men hela teamet i Hörby kommer göra allt för att de ska få rätt förutsättningar för att lära sig så mycket som det bara går, avslutar Magnus.

  I Hörby träffar vi de tre lärlingar, Joakim, Hiromi och Jim, alla boende i Hörby. Alla tre beskriver att de blev otroligt glada för möjligheten att få prova något nytt och lära sig. Deras bakgrund är vitt skilda, Joakim kommer från vården, Hiromi är sushikock och Jim kommer närmast från jobb på en handelsträdgård.

   - Som sushikock finns det inte allt för mycket jobb i Hörby att tillgå och när jag såg annonsen i lokaltidningen tyckte jag det lät superspännande. Jag har jobbat en del med kött i restauranger och vill hemskt gärna lära mig mer, berättar Hiromi.

  Joakim berättar att hans bror hade skickat en Facebook-länk med uppmaning att göra något annat.

   - Det lät intressant och jag har alltid haft ett intresse för kött och köttstyckning genom jakten, men det här är något annat och det känns väldigt roligt att få chansen.

  Jim fyller i att även han hade sett annonsen på Facebook och på sista ansökningsdagen bestämde han sig för att han verkligen ville prova något nytt.

  Alla tre nya lärlingarna är tydliga med att deras förväntningar på utbildningen är att det ska få en bra grund och lära sig så mycket som det går på dessa 20 veckor. 

  Fredrik Henriksson som är deras handledare har även han förväntningar på sina adepter, vara nyfikna och jobba hårt, det är vad som krävs för att lyckas, både som lärling och handledare.

   - Framför allt känns det otroligt inspirerande med tre lärlingar. När jag fick förfrågan så tackade jag ja direkt, det känns som en rolig utmaning. När man har jobbat med något i över 30 år så blir det mycket självklarheter men för någon som är helt ny krävs det att man faktiskt stannar upp och funderar vad man egentligen gör, säger Fredrik.

  Varmt välkomna till KLS!